tube100.me tube200.me porn700.me blueporn.me porn10.me porncf.me porn900.me silverporn.me porn40.me roxporn.me

3D-print - fra idé til produktion

Det hele startede med en idé på en serviet

Fra en idé til produktudvikling og lancering på verdensmarkedet i én samlet proces.

I 2008 fik designeren Mikkel Hartvig Andersen en idé som ville løse et slidtage-problem i sejlmager-industrien. Tanken var grundlæggende at lave en beskytter, som kunne aflaste vævet tekstil mod friktions- og slidtagefølgerne fra ekstreme mekaniske belastninger og ideen var baseret på et enkelt støbt plastemne.

Siden da har Siriuz og Uni-Technology produceret en lang række produkter med det fælles træk, at alle processer fra idé til færdigt produkt har været gennemført kun mellem disse to virksomheder.

Siriuz starter typisk med at komme med markedsbehovet og designforslag til løsningen og designfasen er så stærkt hjulpet af den omfattende viden og produktion af 3D-print, som Uni-Technology råder over, at de geometriske designparametre meget hurtigt er afklarede i processen.

Da Uni-Technology er producenter af støbeforme er dialogen om designkonsekvenserne i relation til produktionen allerede i gang og væsentlige forbedringer til designet bliver på denne måde allerede inddraget hvorved forsinkelser, omkostninger og fejlmuligheder minimeret.

Herefter drages projektet videre ind til FEM-analyse – stadig hos Uni-Technology hvor de forskellige egenskaber simuleres og afstemmes med designerens krav til alt fra brudstyrker,og fleksibilitet helt ned til støbetider og stykomkostningen per emne.

For en virksomhed som Siriuz er denne proces vital for dels at nå et tilfredsstillende produkt, men også fordi omkostninger er reduceret med hjælpe af 3D-print.

Med Uni-Technologys dybdegående viden og kapacitet på dette område gøre at specielle dummies kan fremstilles således at forskellige materialer kan samprintes – eks. gummi og Nylon i ét emne – og derved komme endnu tættere på en godkendelse af et endeligt design til den dyre værktøjsfremstilling. Hele denne proces har indtil videre kun inddraget 3 personer.

Hele denne proces har været gennemført mellem 3-4 mennesker – fra idé til produkt – og Siriuz’ portefølje af produkter havde ikke været det samme foruden det ovenstående samarbejde med Uni-Technology. Så simpelt kan det siges.

Mikkel Hartvig Andersen,
Direktør og stifter

Siriuz ApS, producent og markedsfører af Coverfeed® og Foilfeed®

For Siriuz er selve værktøjsfremstillingen også et vidnesbyrd om den simple og tætte arbejdsform eftersom støbeværktøjernes udformning er konstrueret i tæt dialog med Siriuz og de vægtninger af afskrivningstider, fremtidsmuligheder, emnepriser og kvalitet er afklarede med det samme.

Hele forløbet fra den indledende idé gør at når formen bliver taget i brug første gang er justeringerne så minimale som det overhovedet kan lade sig gøre og derfor er den første produktionsserie oftest klar med det samme – moden til at møde markedet og kunderne.

Flere eksempler på 3D-print af prototyper

Fra idé til færdigt produkt i én samlet proces.

Vi producerer 3d protoyper i metal, plastic eller gips
Med rapid prototyping fra UniTechnologie får du stor produktionsserier
rapid prototyping, 3d prototype
TOP