3D prototype sikrede studerende topkarakter

Fra idé til den virkelige verden

Mødet imellem Christian og Uni-Technology var en succes for begge parter

Christian studerede på IBA, hvor han læste Entreprenørskab og design. Uddannelsen arbejder med idégenerering, idéproces, research og prototyping. Studiet lærer altså de studerende, hvordan de får deres idéer ud i den virkelige verden.

Det var netop under denne forudsætning, at mødet mellem Christian og Uni-Technology skulle slå gnister.

Christians årseksamen var på trapperne, og han havde udset sig at løse en problemstilling, som blev understøttet af hans research og personlige erfaring

Research og idé

Christians research viste et område med manglende sikkerhedsmæssige løsninger i danskernes hverdag. Han havde nemlig rettet opmærksomheden mod de risici, vi udsætter os selv for i trafikken, hvor særligt cyklisterne er udsatte.

Det primære formål var at øge sikkerheden for cyklisterne i trafikken, især i gadekryds, da hans research indikerede, at det er her den største andel af ulykker finder sted. Christian havde selv oplevet på egen krop og sjæl at miste en ven til denne problemstilling, og nu lyste idé-pæren klart og tydeligt.

Der manglede blot en fremgangsmåde, som blev etableret ud fra hans uddannelsesbaggrund, og samarbejdet med Uni-Technology. Dermed blev en solid fremlæggelse til eksamen sikret, for ikke at tale om potentialet for at præge markedet med hans løsning til problemstillingen.

3D tegninger og 3D print

I designovervejelserne var der taget meget højde for, at danskere ifølge undersøgelser ikke var villige nok til at bære cykelhjelm eller synlighedsvest af kosmetiske årsager, til fordel for en større trafiksikkerhed.

Herudover viste observationer af cyklister i København, at færdselsregler som at række armen ud til siden i sving og hånden op ved stop, ikke overholdes.

Idéen var derfor at integrere LED Bremse-, blink-, kørelys og digital, forstærket ringeklokke i et synligt og trendy stel.

Til dette skulle der udarbejdes 3D-tegninger og 3D-print. Til disse blev der især tænkt på detaljen af form og placering, således målgruppen og dens ønsker, samt sikkerhedskrav ift. løsning af opgaven blev mødt.

Vi takker Christian for hans idérige sind, entusiasme, samt dedikation til opgaven.

Med en afsluttende karakter for projektet på 12, samt udsigt til et semester på Coventry University i England med fokus på produktdesign, føler vi at vores samarbejde var en succes.

Til sidst blev der tillagt tid med grafisk arbejde, så cyklens overflade fik et flot design med eget logo.

Resultatet taler for sig selv.

Kontakt os og lad os sætte din ide i produktion

Salg, udvikling og produktion

Klimaklar produktionsvirksomhed

Seneste cases og nyheder